Webshop » Geschenken » Houten speelgoed

Houten speelgoed -50%
  Loading...

  Kwaliteit en veiligheid
  Kwaliteitszorg
  Waarom we zijn zoals we zijn. Waarop u aankunt.            
  label-getest-speelgoed
  Al meer dan twintig jaar maakt dit speelgoed kinderen in heel Europa enthousiast en begeleidt hen bij het spelen, het leren en het opgroeien. Daarbij hebben we er van de eerste dag af er veel waarde aan gehecht om goed, maar betaalbaar speelgoed aan te bieden - geen inferieure goedkope spullen, maar ook geen te dure artikelen voor beterverdienenden. Zo is door de jaren heen een van de grootste houten speelgoed-assortimenten in Europa ontstaan, met een unieke prijs-prestatieverhouding .

  Alle producten, of het nu zelf ontwikkeld is of van ver weg komt, worden door een deskundige hand drie keer grondig getest:
  Recycling

  Al ons speelgoed voldoet natuurlijk aan de strenge Europese Richtlijnen van de norm EN 71 - voor ieder afzonderlijk product stellen we een eigen conformiteitsverklaring op.
  De tests van onze eigen kwaliteitsexperts hier in Duitsland gaan nog eens duidelijk verder: wat niet voldoet aan onze jarenlange ervaring op het gebied van kindvriendelijke werking en veiligheid, komt niet in het assortiment.
  Het speelgoed wordt bovendien door een onafhankelijk keuringsinstituut extern gekeurd.

  Onze materialen

  Hout
  Hout is met zijn fantastische eigenschappen voor ons het beste speelmateriaal. Bovendien is het een weer aangroeiende en houdbare grondstof - vaak wordt ons stevige speelgoed van generatie op generatie doorgegeven. Voor de productie van ons houten speelgoed wordt hoogwaardig hout uit herbebossing gebruikt.

  Lakken
  Alle verven en lakken die we in ons speelgoed gebruiken worden uitsluitend op hydrobasis vervaardigd. Weekmakers worden natuurlijk niet gebruikt.

  Stoffen & kunststoffen
  Behalve het vele houten speelgoed bieden wij ook producten van kunststof en van stof aan. Grondslag vormt hierbij de richtlijn 2005/84/EG: "Beperking van het op de markt brengen en van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen en preparaten." Al onze producten van stof en/of kunststof worden door de arbeidsinspectie onderzocht en voldoen aan alle strikte richtwaarden. Met alle wijzigingen in deze richtlijn wordt steeds weer rekening gehouden.